Ana içeriğe atla

2023-2024 Bahar Dönemi Ders Kayıtları Hakkında

Sevgili öğrencilerimiz, 

2023-2024 Bahar dönemi ders kayıtları 13-16 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. YTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın paylaşmış olduğu Ders Seçim İlkeleri Kılavuzu'nu dikkate alarak ders seçimlerinizi yapmanız gerekmektedir.

*Ders Seçim İlkeleri Kılavuzu: https://ogi.yildiz.edu.tr/media/files/YTÜ%20Öğrencilerinin%20Üniversitemizden-Diğer%20Üniversitelerden%20Ders%20Alabilmelerine%20İlişkin%20Ders%20Kayıt%20Kılavuzu-2023%20Bahar.pdf

OBS Ders Kayıt Kılavuzu'nu da incelemeniz, süreçte sorun yaşamamanız açısından oldukça önemlidir.

*OBS Ders Kayıt Kılavuzu: https://ogi.yildiz.edu.tr/media/files/OBS%20Ders%20Kayıt%20Kılavuzu.pdf

Diğer önemli hususlar;

** MBG4000 Bitirme Çalışması'nı bu dönem alacak öğrencilerimizin, eğer danışman hocaları belli ise " https://forms.gle/Br185Y23jjw2zfLKA "belirtilen formu 15 Şubat'a kadar doldurmaları gerekmektedir. Bitirme Çalışmasını bu dönem alacak TÜM öğrencilerimiz, ders seçim günlerinde Grup 1'i (Prof. Dr. Nelisa Laçin Türkoğlu) seçmeleri gerekmektedir. Ardından gruplara transfer aşamasını bölümümüz yapacaktır. 

** Bu dönem KOOP yapacak öğrencilerimiz, yalnızca İşletmede Mesleki Eğitim 1, 2, 3, 4 derslerini alacaklardır. Diğer öğrencilerimiz İşletmede Mesleki Eğitim derslerini SEÇMEYECEKLERDİR.

**Ders seçimi yaparken yaşadığınız sistemsel sorunları obs@yildiz.edu.tr adresinden iletmelisiniz. 

** Ders seçimi yaparken, kontenjanlar ile ilgili yaşadığınız sorunları sdokuz@yildiz.edu.tr adresinden Arş. Gör. Senanur Dokuz'a iletebilirsiniz. Ancak birden fazla grubu olan derslerde programınızda bir çakışma oluşturmuyorsa, kontenjanı var olan gruplardan ders seçimi yapmalısınız diğer grubun kontenjanının artırımını istememelisiniz. Seçmeli dersler için de bu durum geçerlidir.

** Çakışan dersler için daha önce alınıp alınmama durumuna göre aşağıda belirtilen ilkeler uygulanır:
• İki uygulama dersi çakışıyor ise daha önce alınmasına bakılmaksızın bu dersler aynı anda alınamaz.
• Biri uygulamalı diğeri teorik ders çakışıyor ise teorik dersin daha önce alınmış ve F0 dışında başarı notuna sahip olunması durumunda bu dersler alınabilir.
• İki teorik ders çakışıyor ise en az birinin F0 dışında başarı notuna sahip olması durumunda bu dersler alınabilir.
(Bu durumdaki öğrenciler çakışan dersi almak üzere ilgili bölüm başkanlığına dilekçe ile başvuruda bulunacak, başvuruları bölüm başkanlığının uygun görüşü, fakülte yönetim kurulu ile karara bağlanarak fakülte dekanlıklarınca OBS sistemine girilecektir. Çakışan dersleri alabilmek için fakülteye dilekçe ile son başvuru tarihi 21 Şubat 2024’tür.)